Main content

Produžen rok za prijavu - Škola ljudskih prava osoba s invaliditetom - X generacija

Centar za antidiskriminaciju "EKVISTA" produžava rok za prijavu polaznike/ce X generacije Škole o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom.

Škola traje dva mjeseca. Broj učesnika/učesnica koji će imati priliku da pohađaju školu je dvadeset po generaciji. Nastava će se izvoditi jednom do dva puta sedmično, u trajanju od dva sata.

Škola o ljudskim pravima osoba s invaliditetom pruža teorijsko i praktično znanje o konceptu ljudskih prava, s posebnim akcentom na prava osoba s invaliditetom. U okviru škole polaznici će biti u mogućnosti da iznesu svoje stavove kroz eseje i diskusije sa predavačima.

Nakon završene Škole vrši se provjera znanja, polaganjem testa, na osnovu kojeg se dobija sertifikat. Pravo učešća imaju kandidati/kandidatkinje koji žele da nauče više o osobama s invaliditetom i njihovim pravima. Kandidati/ kandidatkinje su dobrodošli bez obzira na bilo koje lično svojstvo.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu poslati motivaciono pismo sa kraćom biografijom najkasnije do 03. juna 2015. godine, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Napomena: Odabrani kandidati/kandidatkinje će naknadno biti informisani o početku predavanja i drugim pojedinostima. Kontakt telefon: 020/510-456

Share